Nabeschouwing

VVV-Venlo maakt status weer waar

  • 15 February 2017 om 18:49
Koploper VVV-Venlo liet er vrijdagavond tegen Helmond Sport geen twijfel over bestaan, de nederlaag in de vorige speelronde tegen Jong PSV was een incident. Na vijf minuten opende Vito van Crooy de score voor de thuisploeg. In de eerste helft kon Helmond Sport VVV-Venlo nog een beetje bijhouden, maar na de rust hield het elftal van Maurice Steijn huis. Met zes goals in de tweede helft zorgden ze voor een galavoorstelling in De Koel. Opvallend was dat alle zeven goals werden gemaakt door verschillende spelers. Clubtopscorer Jonathan Opoku scoorde niet. Hij kwam niet in actie en bleef heel de wedstrijd op de bank. Klein smetje op de monsterzege van de koploper was de gele kaart van Vito van Crooy, die hierdoor de topper uit tegen FC Volendam aanstaande vrijdag mist.

De Brabantse derby tussen NAC Breda en RKC Waalwijk stond bol van de spanning en sensatie. Vijf doelpunten met RKC-speler Daan Rienstra in de 75e minuut als matchwinner. Op dat moment stonden er nog maar 20 spelers op het veld. De thuisploeg moest na 3 minuten al met 10 man verder nadat Danny Verbeek een wilde actie met de rode kaart bestraft zag worden. Verbeek was de enige Nederlander in de basis bij NAC Breda, dus speelde NAC na zijn verwijdering met geen enkele Nederlander in de ploeg. Drie minuten na rust waren de verhoudingen weer hersteld. Keeper Tamati Williams zag zich genoodzaakt om hands te maken buiten zijn strafschopgebied en kon ook vertrekken.

Naast de twee rode kaarten in Breda viel er vrijdagavond nog één rode kaart te noteren. In Velsen werd Achilles’29-verdediger Kenny Elders in de 94ste minuut van het veld gezonden. Een minuut later kon hij alweer juichen, want zijn ploeg had weer niet verloren. Al drie wedstrijden op rij heeft de hekkensluiter niet verloren en door het punt is de achterstand op nummer 19 FC Dordrecht teruggebracht naar acht punten.

Totaal werden er 38 doelpunten gemaakt tijdens deze speelronde. Drie hiervan kwamen voort uit strafschoppen en drie spelers waren twee keer trefzeker. Bert Steltenpool scoorde twee keer voor zijn club FC Volendam in de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Sam Lammers van Jong PSV lijkt zijn vorm van het begin van het seizoen weer teruggevonden te hebben, want in Dordrecht zorgde hij mede met twee treffers voor een 2-3 zege van zijn ploeg. Natuurlijk was topscorer Tom Boere ook weer twee keer trefzeker. Tegen zijn oude club FC Eindhoven nam hij de gehele productie van FC Oss voor zijn rekening (1-2). Tom Boere maakte doelpunt 25 en 26, maar is nog wel ver weg van de 44 doelpunten die Joop Schuman als speler van Heracles in het eerste divisieseizoen 1961/1962 maakte. Om dit record te evenaren zal Boere in de komende 13 wedstrijden 18 keer moeten scoren.

De speelronde werd afgesloten met de uitgestelde topper tussen Jong Ajax en MVV Maastricht. Bij rust leidden de Amsterdammers nog met 1-0 door een doelpunt van Noussair Mazraoui, maar na ruim een uur spelen zorgde Alessandro Ciranni ervoor dat de Limburgers toch nog met een punt naar huis konden: 1-1. Daarmee blijven de talenten van trainer Marcel Keizer weliswaar tweede, maar zij mogen niet promoveren. Vandaar dat het puntverlies van de Maastrichtenaren ten opzichte van VVV misschien nog wel het belangrijkste is. De ploeg van oefenmeester Ron Elsen staat nu tien punten achter en moet FC Volendam voor zich dulden.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 25
carousel
Images niet gevonden

Meer Nabeschouwingen

Champagne bij VVV-Venlo en SC Cambuur

Nabeschouwing 36

Gigablunder in Waalwijk, Venlo moet geduld hebben

Nabeschouwing 34 & 35