Nieuws

Data, tijden en schema's van de Jupiler Play-Offs

  • 20 April 2017 om 16:32
Ieder jaar zijn de Jupiler Play-Offs het toetje van het seizoen. Met nog drie speelronden te gaan weten we zeker dat VVV-Venlo promoveert naar de Eredivisie. Daarnaast zijn Helmond Sport (periode 2) en SC Cambuur (periode 4) zeker van de Jupiler Play-Offs. Op basis van de ranglijst weten ook FC Volendam, MVV Maastricht, Almere City FC en NAC Breda dat ze in de nacompetitie spelen om promotie naar de eredivisie. De kanshebbers voor de resterende twee tickets zijn FC Emmen, FC Eindhoven, RKC Waalwijk en De Graafschap.


Winnaars periodetitels


Wie zijn de winnaars van de eerste, tweede en derde periodetitel, en spelen straks in de Jupiler Play-offs? Het antwoord op die vraag is wat gecompliceerd. Dit vanwege het feit dat de beloftenteams zijn uitgesloten van deelname aan de play-offs en VVV-Venlo al is gepromoveerd en dus geen play-offs meer hoeft te spelen.
Wint een beloftenteam een periodetitel, dan wordt diens plaats in de play-offs ingenomen door de nummer twee van de betreffende periode. Heeft dit team al een periodetitel of is dit team uitgesloten van deelname aan de play-offwedstrijden (beloftenteam/promovendus), dan wordt deze plaats ingenomen door het best geklasseerde team in de eindrangschikking van de Jupiler League, dat geen periodetitel heeft gewonnen.

PeriodetitelsJupiler Play-offs starten 8 mei
Ook een zekerheid: op maandag 8 mei gaan de Jupiler play-offs van start. In deze eerste ronde staan de vier laagst geplaatste clubs uit de Jupiler League in een thuis- en uitwedstrijd tegenover elkaar. De winnaars stromen door naar de halve finales waarin zij de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie treffen. De vier hoogst geplaatste teams van de Jupiler League spelen in de andere halve finales tegen elkaar. De vier winnaars van de halve finales strijden vervolgens in de twee finales om de twee plaatsen in de Eredivisie. De hoogst geplaatste teams beginnen de finale met een uitwedstrijd.
De halve finales van de Jupiler Play-offs vinden plaats op donderdag 18 en zondag 21 mei, in plaats van de eerder gecommuniceerde 19 en 22 mei. Ook de aanvangstijden van de wedstrijden in de play-offs staan inmiddels vast. 

Meer Nieuws

Van de Streek beste speler 4e periode

Bronzen Stier

Jonge talenten FC Oss winnen NK Youngstars

Youngstars on Tour