Over ons

Jupiler League ontwikkelt

De Jupiler League is dé essentiële schakel in de Nederlandse voetbalpiramide. Het aspiratieniveau voor amateurs én het podium voor talenten om zich te presenteren aan clubs uit de Eredivisie én andere internationale topcompetities.

Ontwikkeling

In de Jupiler League draait dan ook alles om ontwikkeling. Als club. Als persoon. En als professional. Dit geldt voor spelers, maar ook voor coaches, bestuurders en fans. In de Jupiler League krijgt talent de ruimte om te groeien.

De Jupiler League betekende voor vele spelers en trainers hét juiste podium om het hoogste niveau te bereiken. Ruud van Nistelrooij, Klaas-Jan Huntelaar, Keisuke Honda, Dries Mertens, Nacer Chadli, Quincy Promes en Vincent Janssen zijn enkele voorbeelden van spelers die via de Jupiler League het internationale voetbaltoneel hebben bereikt. Daarnaast hebben trainers als Ron Jans, Peter Bosz, John van den Brom, Jurgen Streppel en Fred Grim met hun ervaring in de eerste divisie het hoogste trainersniveau in Nederland weten te behalen.

Toegankelijk, regionaal & strijd

In navolging op ontwikkeling heeft de Jupiler League drie kernwaarden:
• Toegankelijk. Spelers zijn benaderbaar. Sponsors (ook de kleine) krijgen een podium. Iedereen is welkom. Gezellig. Open.
• Regionaal georiënteerd. Regionaal maken de clubs het verschil. Voor de middenstand. Voor jonge talenten. Voor de ambitieuze coaches.
• Strijd. Wij leveren strijd op alle fronten. En dat vraagt doorzettingsvermogen, liefde en passie.

Attractief voor 1,3 miljoen bezoekers

De Jupiler League trekt met haar twintig clubs 1,3 miljoen mensen naar de stadions en is daarmee de tweede grootste sportcompetitie van Nederland. In de bezettingsgraad zit nog duidelijk groeipotentie, maar nu al kent de Jupiler League van alle tweede competities in Europa ná Duitsland en Engeland de hoogste bezettingsgraad. Ook scoort de Jupiler League goed in attractiviteit gelet op het hoge gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd. Met 3,2 doelpunten per wedstrijd gemiddeld is de Jupiler League nagenoeg ongeëvenaard in Europa.

Coöperatie Eerste Divisie

Een andere kracht van de Jupiler League is dat de clubs een sterk collectief vormen, welke verenigd is in de Cooperatie Eerste Divisie (CED). De CED behartigt de belangen van alle clubs uitkomend in de Jupiler League in het algemeen en de gemeenschappelijke commerciële belangen in het bijzonder, waaronder het sluiten van overeenkomsten met derden. De CED is eveneens gesprekspartner van alle stakeholders rondom de zestien (individuele) clubs, zoals de KNVB, Eredivisie en de (lokale) overheid.