Voorbeschouwing

De laatste periode en degradatiezorgen

  • 17 March 2017 om 10:50
Lang leek de spanning onderin de Jupiler League verdwenen, maar inmiddels is deze weer terug. De strijd om het kampioenschap is daarentegen wel al beslist. In diverse media gaf de succesvolle VVV-trainer Maurice Steijn afgelopen week al aan zijn ploeg als een regelrechte aanwinst voor de Eredivisie te zien. Hier lijkt niets van gelogen, want de wijze waarop VVV-Venlo de Jupiler League domineert, belooft veel voor de toekomst.

In deze speelronde gaat VVV op bezoek bij het angstige FC Dordrecht en lijken er weer drie punten bijgeschreven te kunnen worden. FC Dordrecht maakt zich enorme zorgen, nu Achilles’29 na de winterstop de puntjes bij elkaar sprokkelt. Het verschil tussen nummer twintig Achilles’29 en FC Dordrecht is nog maar zes punten. Met nog acht wedstrijden te gaan is er dus nog van alles mogelijk, zeker omdat in speelronde 36 FC Dordrecht op bezoek komt in Groesbeek.

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en VVV-Venlo is live te zien op Fox Sports.

Achilles’29 speelt in deze speelronde een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Almere boekte afgelopen maandag een knappe 0-1 zege op bezoek bij Jong PSV. Dit betekende dat het puntenaantal van Almere City FC op 50 is gekomen. Hiermee heeft de ploeg van Jack de Gier het puntenrecord van de club geëvenaard.

Bij Achilles’29 zijn de ogen gericht op Emir Smajic. De Zweed kwam in de winterstop in Groesbeek en is inmiddels met drie goals clubtopscorer.

RKC Waalwijk en De Graafschap leiden na drie wedstrijden de dans in de vierde periode. Beide ploegen zijn nog foutloos. RKC kan zich opmaken voor een heet avondje tijdens de derby in Den Bosch. Ze zullen met vertrouwen afreizen naar de ploeg van Wiljan Vloet. Niet alleen de recente resultaten in deze periode maken RKC de favoriet, de laatste nederlaag van de Waalwijkers in Den Bosch dateert van 2 februari 2002. Op de dag dat Prins Willem-Alexander en Maxima elkaar het jawoord gaven won FC Den Bosch met 1-0. Deze wedstrijd destijds was er een in de Eredivisie. In Waalwijk dit seizoen won RKC niet van FC Den Bosch. Het werd 0-2, mede door een doelpunt van voormalig RKC-speler Damiano Schet.

De Graafschap daalt af naar Fortuna Sittard. Beide ploegen wisselden halverwege van trainer. Bij De Graafschap begon Henk de Jong stroef, maar hij lijkt nu de boel op de rit te hebben. Sunday Oliseh begon wel voortvarend aan zijn klus in Sittard, maar is sinds het aanvangen van de vierde periode ver weg gezakt. Met een schamel puntje uit drie wedstrijden lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

Bij FC Eindhoven kijken ze reikhalzend uit naar de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is Leonardo speelgerechtigd. De Braziliaan met een verleden bij ondermeer Feyenoord en Ajax is geslaagd voor zijn inburgeringscursus en trainer Ricardo Moniz zal zijn pupil dus eindelijk in munnen zetten.

Klik hier voor het volledige programma in speelronde 31.
carousel
Images niet gevonden

Meer Voorbeschouwingen