Definitief speelschema Jupiler Play-Offs

Het reguliere seizoen zit erop! Jong Ajax is kampioen en Fortuna Sittard promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie. Wat rest ons nu nog? Het toetje van het seizoen: De Jupiler Play-Offs. Nu ook de Eredivisie op z’n eind loopt en er onderin praktisch niks meer kan veranderen, is het onderstaande schema van de Jupiler Play-Offs definitief.

 

Winnaars periodetitels

Wie zijn de winnaars van de eerste, tweede, derde en vierde periodetitel, en spelen straks in de Jupiler Play-offs? Het antwoord op die vraag is wat gecompliceerd. Dit vanwege het feit dat de beloftenteams zijn uitgesloten van deelname aan de play-offs en Fortuna Sittard direct promoveert dus geen play-offs meer hoeft te spelen.
Wint een beloftenteam een periodetitel, dan wordt diens plaats in de play-offs ingenomen door de nummer twee van de betreffende periode. Heeft dit team al een periodetitel of is dit team uitgesloten van deelname aan de play-offwedstrijden (beloftenteam/promovendus), dan wordt deze plaats ingenomen door het best geklasseerde team in de eindrangschikking van de Jupiler League, dat geen periodetitel heeft gewonnen.

Periodetitels

Periode Periodetitel Nummer 2 Ticket Jupiler Play-Offs
1. Jong Ajax N.E.C. N.E.C.
2. Fortuna Sittard n/a Fortuna Sittard
3. FC Dordrecht n/a FC Dordrecht
4. Fortuna Sittard n/a  n/a

Jupiler Play-offs starten dinsdag 1 mei

Ook een zekerheid: op dinsdag 1 mei gaan de Jupiler Play-Offs van start. In deze eerste ronde staan de vier laagst geplaatste clubs uit de Jupiler League in een thuis- en uitwedstrijd tegenover elkaar. De winnaars stromen door naar de halve finales waarin zij de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie treffen. De vier hoogst geplaatste teams van de Jupiler League spelen in de andere halve finales tegen elkaar. De vier winnaars van de halve finales strijden vervolgens in de twee finales om de twee plaatsen in de Eredivisie. De hoogst geplaatste teams beginnen de finale met een uitwedstrijd.