Almeerse Pitbulls lijken smaak te pakken te hebben

Na de eerste elf wedstrijden dit seizoen in de Jupiler League had Almere City slechts twee keer gewonnen. Inmiddels lijken er mooiere tijden aan te breken voor de ploeg, want na vier duels in de tweede periode staat Almere City bovenaan met tien punten. Daarnaast is het met twaalf doelpunten de meest scorende club.

Door de 3-2 zege op RKC afgelopen maandag bleef Almere City voor het zevende thuisduel op rij ongeslagen, de beste reeks voor de club in bijna drie jaar.
Een belangrijke rol in het huidige succes is weggelegd voor Arsenio Valpoort: hij scoorde al twee wedstrijden achter elkaar en zijn totaal dit seizoen staat inmiddels op tien.

Uit de cijfers van Opta blijkt dat er in Almere een soort pitbull-mentaliteit lijkt te heersen: er werden dit seizoen inmiddels al negen punten gepakt nadat de ploeg in eerste instantie achter stond. Alleen N.E.C. doet dit beter. Die ploeg pakte al 10 punten na een achterstand.

Maar hoe sterk is Almere City nu echt op dit moment? Het zal gaan blijken de komende weken, want er komt een aantal lastige wedstrijden aan voor de ploeg. Komende vrijdag bijvoorbeeld, want dan speelt Almere uit bij FC Volendam; de club waarvan al sinds 2014 niet meer gewonnen is. De week erna komt De Graafschap op bezoek en tegen die ploeg boekte Almere City pas één zege in veertien ontmoetingen.