Arias: Spits van veel én waardevolle goals

Topvorm, onmisbaar en talisman. Zomaar wat termen die op dit moment in één adem genoemd kunnen worden met de naam van Jafar Arias. De spits van FC Dordrecht scoort erop los en uit de Opta cijfers blijkt hoe waardevol zijn doelpunten zijn.

Arias scoorde in dit kalenderjaar inmiddels al vijf keer en was direct betrokken bij zeven van de acht laatste Jupiler League goals van Dordrecht. Over het gehele seizoen is de spits in 23 wedstrijden bij veertien goals betrokken: negen keer scoorde hij zelf, vijf keer gaf hij een assist. Het vormt een groot contrast met de periode daarvoor, toen was hij in 32 duels bij slechts zeven goals afmaker of aangever (drie goals, vier assists).
Naast kwantiteit levert Arias ook kwaliteit, want zijn goals blijken voor FC Dordrecht van grote waarde. Zes keer maakte hij de gelijkmaker of zette hij FC Dordrecht op een voorsprong en slechts drie keer vergrootte hij de voorsprong van de Dordtenaren.

Daar komt nog bij dat doelpunten van Arias een soort talisman-effect lijken te hebben op zijn ploeg. Dit seizoen verloor Dordrecht slechts één wedstrijd waarin de spits scoorde, de andere wedstrijden leverden één gelijkspel en maar liefst zeven overwinningen op. Op dit moment is het zelfs zo dat de laatste vijf Jupiler League wedstrijden waarin Arias scoorde door Dordrecht werden gewonnen.
Komende vrijdag komt Helmond Sport op bezoek bij FC Dordrecht en wie weet maakt Arias dan doelpunt nummer tien van dit seizoen. Daarmee zou hij na 24 duels in de competitie al meer gescoord hebben dan de Dordrecht topscorer van vorig seizoen. Alvin Daniels scoorde toen negen keer in 35 wedstrijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *