De Graafschap middenvelder Mark Diemers

Mark Diemers moet met gemengde gevoelens terugkijken op zijn 1e volle seizoen bij De Graafschap. Zowel met zijn eigen prestatie als die van de ploeg liep het voor de winterstop stroefjes, maar na de winterstop ging het wellicht mede door de trainerswissel erg goed met Diemers en zijn team waarbij ze uiteindelijk net de Play-Offs niet wisten te halen. Maar de ambities en het vertrouwen zijn groot voor het komende seizoen en hierdoor heeft de middenvelder een jaar bijgetekend bij De Superboeren waarbij het bereiken van de Play-Offs het minimale doel zal zijn.

Talent in Leeuwarden

Mark Diemers werd op 11 oktober 1993 in Leeuwarden geboren. Voetballen zat in zijn bloed en al snel ging hij in clubverband spelen bij L.A.C. Frisia. Al gauw was te zien dat hij meer talent had dan zijn ploeggenootjes en het was logisch dat stadsgenoot SC Cambuur zijn volgende stap werd. Daar doorliep hij de verdere jeugdopleiding. Dat de Friezen een talent in handen hadden werd snel duidelijk want in de voorbereiding van het seizoen 2012-2013 mocht hij al oefenwedstrijden meespelen met de hoofdmacht. Maar tot een officiële wedstrijd kwam het niet want het was FC Utrecht die hem voor het begin van de competitie overnam waarbij hij een contract voor vier seizoenen tekende. 

FC Utrecht

De club uit de Domstad was destijds duidelijk waarom ze Diemers hadden aangetrokken.”Mark is opgevallen bij onze scouts”, zegt manager spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff. “Wij hebben hem vervolgens zorgvuldig en uitgebreid gescout. Ook de technische staf van het eerste elftal heeft hem bekeken en positief beoordeeld. Mark kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en is technisch vaardig. In de basis is hij een zeer talentvolle voetballer met een goede traptechniek en een dito overzicht aan de bal van waaruit hij aanvallend kan opereren. Hij beheerst de basisvaardigheden die wij nodig achten in onze huisstijl. Daarnaast heeft Mark een goede persoonlijkheid, wat wij erg belangrijk vinden.“ Overigens mocht hij het seizoen bij SC Cambuur wel afmaken en zodoende debuteerde Diemers op 12 augustus 2012 in het Cambuur shirt in het betaalde voetbal in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het seizoen erop kwam hij bij FC Utrecht tot tot veertien duels en scoorde hierin niet. In het daaropvolgende seizoen speelde hij 21 duels en wist hij twee keer het net te vinden. FC Utrecht verhuurde Diemers in januari 2016 voor een half jaar aan De Graafschap.

De Graafschap

Doordat FC Utrecht zijn contract niet verlengde tekende hij afgelopen seizoen voor een jaar bij de Doetinchemmers. En ook komend seizoen is hij in het blauw-witte shirt te zien want afgelopen maand verlengde hij zijn contract met één seizoen. “Mark had aangegeven dat hij graag een stap wilde maken, maar uiteindelijk spraken onze ambities voor aankomend seizoen hem erg aan. Hij heeft het in Doetinchem ook prima naar zijn zin gehad de afgelopen jaren. Wij zijn er trots op dat hij uiteindelijk toch voor ons gekozen heeft. Mark in de vorm van de laatste maanden is een grote meerwaarde”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubwebsite. “De waardering van de supporters en de mensen binnen De Graafschap spreken mij enorm aan. Het verhaal van de technische staf ziet er goed uit. Ik denk dat we met de nieuwe selectie een woordje mee gaan spreken en daarom wil ik die stap graag met De Graafschap maken”, legt Diemers uit. Het lijkt duidelijk dat De Superboeren komend seizoen mee willen gaan doen om de prijzen en met Diemers als regisseur op het middenveld zou dat best eens realistisch doel kunnen worden.