De Graafschap middenvelder Youssef El Jebli

De Graafschap beleefde vorig seizoen een teleurstellend seizoen. Na de degradatie uit de Eredivisie lukte het de mannen van Henk de Jong niet om zich te plaatsten voor de Play-Offs. Op de laatste speeldag verspeelde de ploeg een Play-Off ticket door te verliezen van FC Oss. Deze week in Uitgelicht Youssef El Jebli, een vaste waarde op het middenveld van De Graafschap.

Debuut bij de Graafschap

Op 11 augustus 2015 debuteerde Youssef El Jebli namens De Graafschap in en tegen Heerenveen in het betaalde voetbal. Nadat hij de jeugd bij USV Hercules doorliep speelde hij een jaar bij FC Lienden. In het jaar dat Lienden algeheel kampioen van de Topklasse werd, wist hij maar liefst 15 te scoren in 30 wedstrijden. Dat hij goed op dreef was, is ook De Superboeren niet ontgaan. In 2015 tekende hij een contract voor twee seizoenen in Doetinchem.

In zijn eerste Eredivisie seizoen speelde El Jebli direct 31 wedstrijden waarin hij 1 keer scoorde en 5 assists afleverde. Helaas was dit niet genoeg om De Graafschap van degradatie te behoeden. De Superboeren eindigen op de een na laatste plek met 5 punten meer dan Cambuur Leeuwarden. Maar in de Play-Offs gaat het fout, Go Ahead Eagles is over 2 wedstrijden te sterk en daarom degradeert de Graafschap naar de Eerste Divisie. Ondanks de degradatie kan Youssef El Jebli tevreden terugkijken op zijn overstap naar het betaalde voetbal.

Het vervolg was echter veel minder. Na een langdurige blessure kwam hij in de Jupiler League maar moeizaam op gang. Na de winterstop keerde de creatieve middenvelder langzaam terug naar zijn oude niveau. Hij zou uiteindelijk tot 27 wedstrijden komen in de Jupiler League dat seizoen waarin hij tot 4 doelpunten komt en 2 keer aangever is op zijn ploeggenoot.

Het huidige seizoen

Dit seizoen is hij weer belangrijk voor De Graafschap. Hij gaf dit seizoen tot nu toe in twee wedstrijden een assist. In de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden en de uitwedstrijd met Jong Utrecht. Dit zijn ook de enige wedstrijden die De Graafschap gewonnen heeft dit seizoen. Zowel El Jebli als iedereen die De Graafschap een warm hart toedraagt hoopt op een beter seizoen dan vorig jaar. Vooralsnog staan De Superboeren na 6 wedstrijden op de zesde plaats.