Eindigt Telstar weer eens in linkerrijtje?

Het getal dertien. Veel mensen associëren het met ongeluk en pech. Bij voetbalclub Telstar denkt men er ongetwijfeld totaal anders over, want na dertien seizoenen zou het zomaar weer eens kunnen gebeuren dat de ploeg in het linkerrijtje gaat eindigen in de Jupiler League.

Dankzij de overwinning afgelopen maandag op koploper N.E.C. (overigens de vierde thuisoverwinning op rij) staat Telstar inmiddels vierde. Hierdoor mogen de ‘Witte Leeuwen’ stiekem gaan denken aan een plek in het linkerrijtje aan het einde van het seizoen, iets wat de ploeg al twaalf jaar niet meer lukte: in 2004/ 2005 lukte dat voor het laatst toen Telstar zevende werd.

Waar Telstar dan wel echt voor zal moeten waken is de hoeveelheid tegengoals. Want ondanks de vierde plek is Telstar de club die de meeste doelpunten incasseert. Inmiddels zijn het er al 33 en met 31 doelpunten voor heeft de ploeg daarmee een negatief doelsaldo. Uit de cijfers van Opta blijkt bovendien dat Telstar in ‘tweede helften’ dit seizoen al 21 tegengoals kreeg: meer dan iedere andere ploeg in de Jupiler League. De ploeg lijkt zich te redden door precies op de juiste momenten te scoren. Met dank aan de voorhoede, want die is uiterst effectief! Andrija Novakovich (7), Mohammed Hamdaoui (5) en Melvin Platje (4) waren samen al goed voor 16 doelpunten, terwijl ook middenvelder Mohammed Osman met vijf doelpunten aan een sterk seizoen bezig is.