FC Dordrecht aanvaller Robert Mutzers

Spelers die de overstap maken van de amateurs naar de Jupiler League, het is niet altijd een succesverhaal. Robert Mutzers bij FC Dordrecht is na zijn overstap van de Treffers uit Groesbeek hard op weg om het tegendeel te bewijzen. De 24-jarige vleugelaanvaller is deze week de speler in Uitgelicht!

De vleugelaanvaller, die op 6 april 1993 het levenslicht zag, is sinds dit seizoen speler van de Dordtenaren. Hij kwam over van de Treffers uit Groesbeek, waar hij twee seizoenen onder contract stond.

VV Dongen
Hij begon echter zijn carrière bij VV Dongen, waar hij woonachtig is. Daar heeft hij in alle jeugdelftallen op de vleugelaanvaller/tweede spits positie gespeeld. Hij heeft dus nooit op doel of in de verdediging gestaan, iets dat bij sommige proefvoetballers nog weleens het geval is. Bij VV Dongen (waar ook FC Oss-speler Fatih Kamaci speelde) valt hij dusdanig op dat hij door RKC Waalwijk opgenomen wordt in de jeugdopleiding.
Na 8 jaar komen Mutzers en RKC tot de conclusie dat het voor beide partijen beter is de wegen van de club en aanvaller te scheiden. Daarom keert Mutzers weer terug bij VV Dongen.

Groesbeek
Een aantal jaar speelde Mutzers weer bij VV Dongen. Na een goede periode bij de club uit zijn woonplaats had hij de clubs voor het uitkiezen. Zo wilde RKC Waalwijk Mutzers graag terughalen, nadat ze eerder geen heil meer zagen in een samenwerking. Ook FC Den Bosch had interesse in de vleugelaanvaller. Maar uiteindelijk kregen De Treffers uit Groesbeek de vleugelaanvaller in het vizier en werd hij de nieuwe versterking van de Tweede Divisionist.
Uiteindelijk zou Mutzers twee seizoenen spelen voor de Groesbekers, waarin hij veel indruk maakte. Hij kende een prima eerste seizoen, maar vooral het laatste jaar bij de Roodzwarten was sportief gezien uitstekend voor de Dongenaar. Hij scoorde maar liefst 17 keer en wist 7 keer een teamgenoot in stelling te brengen. Daarmee was hij van grote waarde voor De Treffers.

Natuurlijk vielen de goede prestaties van Mutzers ook andere clubs op, voornamelijk uit de Jupiler League. Zo had FC Oss grote interesse voor de Dongenaar maar viel uiteindelijk zijn keuze op een club die een stuk westerlijker ligt: FC Dordrecht.

Ambitie
Zelf verklaarde hij dat hij een goed gevoel kreeg bij de nummer 19 van afgelopen seizoen. “Op een kans in het profvoetbal heb ik altijd gehoopt. Bij Dordrecht gaat het echt beginnen, nadat ik in juni mijn mbo-studie Manager Retail nog heb afgerond. Uiteindelijk hoop ik dat Dordrecht niet mijn eindstation is. Daarmee laat Mutzers zien ambitieus te zijn en wil hij mooie dingen laten zien bij FC Dordrecht. Zo sprak hij uit dat vindt dat FC Dordrecht gewoon het linkerrijtje van de Jupiler League zou moeten kunnen halen.
Ondertussen kan Mutzers prima cijfers noteren voor zijn prille periode bij FC Dordrecht. In de zes officiële wedstrijden waarin Mutzers uitkwam was hij al goed voor twee doelpunten en gaf hij een assist. Daarmee wordt duidelijk dat de Dongenaar ambitieus is en belangrijk wil zijn voor de Schapenkoppen.