FC Dordrecht moet op Diemers en Tissoudali letten

De Graafschap en FC Dordrecht. Allebei de clubs maken nog kans op de periodetitel en komende vrijdag spelen ze tegen elkaar. Op basis van de vorm van de laatste weken –van vooral Diemers en Tissoudali- is De Graafschap favoriet, maar de cijfers van Opta laten zien dat Dordrecht slechts één van de laatste zeven wedstrijden tegen De Graafschap verloor!

Het is spannend in de strijd om de derde periodetitel. Maar liefst zes ploegen maken nog kans. Twee daarvan zijn De Graafschap en FC Dordrecht en die twee clubs spelen vrijdagavond tegen elkaar. Ongeacht het onderlinge resultaat zijn ze sowieso afhankelijk van de uitslagen van FC Emmen en Jong Ajax, want die ploegen staan met respectievelijk twee en één punt nog boven beide clubs.

Diemers en Tissoudali

De Graafschap lijkt op basis van de vorm in de afgelopen speelronden de favoriet. Tegen FC Emmen werd half februari weliswaar nog verloren (5-2), maar behalve die wedstrijd winnen de Superboeren de laatste weken al hun wedstrijden vrij eenvoudig. Twee spelers hebben een heel groot aandeel in dat succes: Mark Diemers en Tarik Tissoudali. Diemers was betrokken bij negen doelpunten (6 goals+3 assists) en Tissoudali bij zeven doelpunten (3 goals+4 assists). Slechts één speler was deze periode nog vaker betrokken bij goals: Mohammed Hamdaoui van Telstar (5 goals en 5 assists).

Ook verdedigend ziet het er solide uit bij De Graafschap. In drie van de laatste vijf wedstrijden kreeg de ploeg niet één goal tegen. En wat een verbetering dat is blijkt uit het feit dat de ploeg om eerder drie keer de nul te houden daarvoor zeventien wedstrijden nodig had.

Arias en Mutzers

Bij FC Dordrecht draait het de laatste weken juist wat minder goed. De ploeg begon weliswaar ijzersterk aan de derde periode, maar van de laatste drie Jupiler League duels verloor de club er twee. Toch kan de ploeg de wedstrijd tegen De Graafschap met vertrouwen tegemoet zien. De Schapenkoppen verloren namelijk slechts één van de laatste zeven wedstrijden tegen De Graafschap (vier keer werd er gewonnen, twee keer gelijkgespeeld ). Twee spelers die een grote rol zouden kunnen spelen in nieuw succes tegen de Superboeren zijn Jafar Arias en Robert Mutzers. Arias was in de derde periode middels vier goals en drie assists betrokken bij zeven doelpunten terwijl Mutzers het ook goed deed met betrokkenheid bij vijf goals (4 doelpunten+1 assist).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *