FC Volendam-aanvaller Enzo Stroo

Er gloort hoop aan De Dijk. FC Volendam is met nog drie wedstrijden op het programma dichtbij een ticket voor de Jupiler Play-Offs. Een belangrijke schakel in het elftal van trainer Misha Salden is spits Enzo Stroo. De spits manifesteert zich dit seizoen als echte goalgetter en daarom is hij deze week onze Speler Uitgelicht.

Enzo Stroo, geboren op 6 juni 1994, bleek een fanatiek voetballertje te zijn. De geboren Amsterdammer kwam op vijfjarige leeftijd al in actie voor de plaatselijke voetbalvereniging IVV Landsmeer.  Hij was echter een ruwe diamant dat niet ontdekt werd door de Betaald Voetbal Organisaties in Nederland. Zelfs toen hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van IVV Landsmeer en twee jaar later in de Zondag Derde Klasse topscorer werd met 35 doelpunten, lag er geen transfer naar een BVO in het verschiet.

Daarentegen maakte hij naar aanleiding van zijn goede prestaties bij IVV Landsmeer wel een stap omhoog. Hij vertrok naar ZVV Zilvermeeuwen en dat was toch een stap van de Derde Klasse naar de Tweede Klasse. Zijn verblijf in de Tweede Klasse werd beperkt tot slechts één seizoen, want in de zomer van 2016 kwam eindelijk zijn wens in vervulling: hij maakte de overstap naar een BVO. FC Volendam contracteerde hem op amateurbasis.

 

Entree in het profvoetbal

In eerste instantie werd de spits gehaald voor het tweede elftal van Het Andere Oranje, maar zijn prestaties waren boven verwachting. Na vijf maanden was hij met negen treffer de topscorer van Jong FC Volendam en dat was niet onopgemerkt gebleven bij de technische staf van het eerste elftal. Robert Molenaar, destijds de hoofdtrainer, nam hem op in de selectie voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Ze verloren de wedstrijd, maar de laatbloeier mocht wel zijn minuten maken, waardoor hij op 22-jarige leeftijd zijn entree maakte in de Jupiler League. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat hij nog geen half jaar ervoor nog op amateurniveau uitkwam.

Molenaar zag het zitten in zijn nieuwste aanwinst. Na zijn debuut bleef Stroo hangen bij het eerste elftal. In het restant van dat seizoen kwam hij in totaal uit op vijftien wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Het was een voorbode van het nieuwe seizoen, want Stroo moest dè nieuwe spits worden van FC Volendam. Het seizoen 2017-2018 moest zijn seizoen worden.

Definitieve doorbraak

Dit seizoen blijkt ook daadwerkelijk zijn seizoen te zijn. Hij is onomstreden in het elftal van de aangestelde trainer Micha Salden. Hij groeit langzamerhand uit tot een publiekslieveling aan De Dijk. Met vijftien doelpunten is hij clubtopscorer en daarnaast ook smaakmaker in het Oranje-Zwart. Met de Jupiler Play-Offs op komst, is FC Volendam enigszins afhankelijk van de aanwezigheid van de spits. Met 42 doelpogingen laat Stroo ook zien dat het meeste gevaar van zijn kant moet komen. Het is voor de Volendammers te hopen dat de spits zijn lijn van dit seizoen weet door te trekken, want dat kan eens cruciaal worden in de laatste fase van de competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *