Fortuna Sittard aanvaller André Vidigal

Op dit moment zijn er drie Portugezen actief bij Fortuna Sittard. De jongste van het stel is jeugdinternational André Vidigal. Gisteren werd duidelijk dat de ploeg uit Sittard hem definitief overneemt van het Portugese Académica Coimbra en daarom is hij deze week onze speler in Uitgelicht!

André Vidigal die zowel de Portugese als Angolese nationaliteit heeft wordt op 17 augustus 1998 geboren in het Portugese Elvas. Daar begint hij te voetballen bij O Elvas CAD. Op 17 jarige leeftijd maakt hij de overstap naar Académica Coimbra die hem daarna aan Fortuna Sittard uitleent.

Voetbalfamilie

André Vidigal komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader Beto Vidigal speelde met zijn club O Elvas CAD op het hoogste niveau in Portugal. Zijn oom Lido Vidigal speelde voor Belenenses en was Angolees international, andere ooms Jorge Filipe en Toni Vidigal speelden ook voor verschillende Portugese clubs en het Angolese nationale team. Maar zijn bekendste oom is José Luís Vidigal, hij speelde in Portugal voor Estoril en Sporting. Maar had ook een Italiaans avontuur waarin hij uitkwam voor Napoli, Livorno en Udinese, en speelde tevens 15 interlands voor het Portugees elftal.

Portugees jeugdinternational

De overgang van Vidigal van O Elvas CAD naar Académica Coimbra was een juiste keuze, hij speelt zich daar goed in de kijker en krijgt een uitnodiging voor Portugal-18. Hij speelt uiteindelijk 5 interlands voor het O-18 team. Tevens maakt hij ook op 8 januari zijn debuut in het 1e team van Académica Coimbra dat uitkomt op het één na hoogste niveau in Portugal. In de zomer van 2017 leent de ploeg die opgericht werd door studenten in 1876 en de oudste sportvereniging is van Portugal hem uit aan Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard

Vidigal had weinig tijd nodig om zich aan te passen bij de ploeg uit Sittard. In de 1e wedstrijd van het seizoen liet hij zien dat hij een aanwinst te zijn, zijn hakbal waarin hij de 4-1 scoorde in het thuisduel met FC Dordrecht was van ongekende schoonheid. Na 12 wedstrijden staat Vidigal op 7 treffers, een prima gemiddelde voor een spits. Zijn goede spel in Sittard is ook voor José Guilherme de bondscoach van Portugal onder 20 het sein om hem in oktober op de roepen voor de interlands tegen Zwitserland en Italië.

Samen met zijn landgenoten Miguel Santos en Lisandro Semedo lijken de drie Portugese musketiers Fortuna Sittard naar ongekende hoogte te stuwen. Na jaren kommer en kwel waren vorig seizoen al de eerste tekenen van de opmars van de ploeg van Sunday Oliseh te zien. Maar dit seizoen verbazen de Fortunezen vriend en vijand, en zijn op dit moment de trotse koploper in de Jupiler League. Ook de 2e periode ligt binnen handbereik en zou zaterdag bij winst en puntverlies van N.E.C. al een feit zijn.

Definitief speler van Fortuna Sittard

Gisteren werd bekend dat Vidigal een contract bij Fortuna Sittard gaat tekenen. De Portugees jeugdinternational zal na deze zomer eigendom van de Limburgers worden. De koploper van de Jupiler League maakt gebruik van de optie tot koop die het bij Académica de Coimbra had bedongen. “We zijn hartstikke blij dat we een groot talent als André hebben kunnen overnemen van Académica”, vertelt voorzitter Isitan Gün op de clubwebsite. “Hij heeft op het veld al veel mooie dingen voor Fortuna laten zien en ook in Portugal Onder 20 heeft hij zich al meermaals weten te onderscheiden. Hij heeft zich bij ons in korte tijd prima weten aan te passen, zowel aan het team als aan de club.” Met dit mooie compliment moet Vidigal tot nog meer in staat worden geacht en kan hij zich onsterfelijk maken door met zijn Fortuna Sittard wellicht zelfs promotie naar de Eredivisie af te dwingen.