Fortuna Sittard en Suriprofs spelen innovatieve Wedstrijd van de Toekomst

Vijf nieuwe spelregels staan aanstaande zaterdag 12 mei centraal tijdens de Wedstrijd van de Toekomst tussen Fortuna Sittard en de Suriprofs. Met deze wedstrijd in het stadion van Excelsior wil de Jupiler League de innovatie van het (Nederlandse) voetbal een verdere impuls geven. Ook in beeld en geluid brengt FOX Sports in de live uitzending extra beleving. De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met hoofdsponsor Jupiler, de KNVB, FOX Sports, Southfields en uiteraard de Suriprofs.

“De Jupiler League staat voor ontwikkeling. Met de Wedstrijd van de Toekomst laten we zien dat dit verder gaat dan spelers en trainers”, aldus Marc Boele, Directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. Tijdens deze unieke wedstrijd testen we nieuwe spelregels en experimenteren we met nieuwe audio- en camera-technologieën. Allemaal om het voetbal te innoveren en het spel aantrekkelijker te maken. Dit moeten we doen om in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van het publiek. We willen dit dan ook jaarlijks herhalen.”

De belangrijkste technologische innovaties

Audio: Geluid staat centraal bij deze wedstrijd, een unicum in de sportregistratie in Nederland.
We volgen de wedstrijd op intensieve wijze door zowel spelers, (assistent-) scheidsrechters als (assistent-) coaches te voorzien van een audiozender. In combinatie met het volgen van deze personen middels specifieke camera’s wordt een unieke kijkervaring gecreëerd.

Goal-cams & VAR: In beide goals zullen 4 camera’s bevestigd worden die besluitvorming van de scheidsrechter en de Video Assistant Referee (VAR) zullen helpen bij beslissingen die gemaakt moeten worden. Hiervoor is toestemming van de IFAB gegeven. De VAR zal tevens in beeld worden gebracht, waardoor het overleg tussen hem en de veldscheidsrechter door de kijker gevolgd kan worden.

Referee camera: De scheidsrechter wordt middels een innovatief headset systeem uitgerust met zijn eigen camera. Door de gestabiliseerde camera en de live verbinding kan deze camera direct worden geschakeld in de live registratie. In combinatie met de audio van zowel scheidsrechter(s), spelers als coaches wordt de kijker meegenomen tot in de diepste beleving van de wedstrijd.

360-camera: Tussen de dug-outs van beide teams wordt een 360-graden camera opgesteld.
Middels een livestream voor second screen kan de kijker deze wedstrijd beleven via een unieke positie in het stadion.

Verspreiding op Social Media

Middels een ‘hashtag’ zal er een mogelijkheid komen voor het publiek om mee te praten met de wedstrijd. De hashtag die wij zullen lanceren wordt ‘#wvdt ‘. Hiermee kunnen we de publieke opinie over de vernieuwde spelregels en technologieën pijlen.

Kaarten zijn te koop vanaf € 10, – per stuk op de onderstaande link.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *