Gezocht: Commercial Promotional Officer bij FC Volendam

We zoeken géén spits die balletjes afwacht en géén mooi-weer-voetballer!

We zoeken iemand die voorop gaat in de strijd en zijn voorliefde voor marketing en/of commercie weet door te vertalen in concrete resultaten voor FC Volendam. Iemand die nieuwe doelgroepen naar het stadion weet te trekken en commerciële partners op relevante wijze weet te binden aan de club.

Ontwikkeling en spanning!

De Jupiler League is de op één na grootste sportcompetitie van Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,2 miljoen mensen een wedstrijd. De Jupiler League bestaat uit voetbalclubs met een grote regionale achterban, gebundeld in een spannende competitie met een landelijke uitstraling.

De Jupiler League is dichtbij en toegankelijk voor iedereen. Ontwikkeling staat bij ons centraal. Als persoon en als professional. Dit geldt niet alleen voor talentvolle jonge spelers, maar ook voor coaches, bestuurders, medewerkers en fans.

De Coöperatie Eerste Divisie is hierin het vertegenwoordigende orgaan van de clubs. Met het strategisch plan ‘Ruimte voor Ontwikkeling’ wordt gewerkt aan een herkenbare en gezonde competitie. De rol Commercial Promotional Officer is hieruit ontstaan en brengt de strategie in de praktijk; in dit geval bij FC Volendam. Dit door zowel centrale marketing-, communicatie- en commerciële plannen vanuit de Jupiler League door te vertalen naar de regionale achterban van de club. Maar ook door lokaal eigen initiatief te nemen om nieuwe doelgroepen te binden en commercieel succes te boeken.

Wie ben jij?

Een gepassioneerde voetballiefhebber met HBO werk- en denkniveau, affiniteit met maatschappelijke projecten én een neusje voor marketing/commercie. Je hebt een 24/7-mentaliteit en bent afkomstig uit de regio van Volendam/Amsterdam. Je wilt vooruit en telt je zegeningen als communicatief sterk, pragmatisch, flexibel en initiatiefrijk persoon.

Wat zijn je taken?

Je steekt je handen uit de mouwen en bent verantwoordelijk voor de lokale uitrol van de centrale marketing, communicatie en commerciële strategie. Hierbij help je jouw club proactief mee activiteiten neer te zetten die lokaal en regionaal resulteren in meer toeschouwers, goede commerciële relaties en/of relevante media-aandacht. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de maatschappelijk projecten en onderhoudt je de relatie met scholen, verenigingen en andere organisaties.

Je signaleert kansen, deelt deze met je collega’s bij andere clubs en houdt een korte lijn met het centrale team in Zeist. Je rapporteert aan de overkoepelende organisatie van de Coöperatie Eerste Divisie, maar je bouwt ondertussen je relatie op bij FC Volendam.

Je beoordeling geschiedt op basis van je bijdrage aan zowel de sponsorinkomsten als de toename in bezoekersaantallen.

Wat bieden wij je?

Je werkt met een jong, enthousiast en professioneel team aan één van de belangrijkste voetbalproducten van Nederland. Je krijgt de kans om echt impact te hebben in een uitdagende, snel veranderende en maatschappelijk relevante markt. Binnen jouw functie heb je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van de Jupiler League. Je werkt bij één van de clubs met een directe lijn naar Zeist.

Je werkt fulltime en krijgt een leer-werkcontract tot en met het einde van het huidige seizoen met een salaris van ongeveer 11.250 euro (bruto over 9 maanden, exclusief reiskosten), waarbij je eerste rang zit in het Nederlandse profvoetbal. Je volgt daarnaast in 2018 een (geaccrediteerde) Post-HBO-opleiding (1 jaar) Commercieel Management Betaald Voetbal op onze kosten via SportProf Academy. Je krijgt tevens een coachings- en begeleidingstraject welke je in staat stelt je verder te ontwikkelen om jouw vaste plek in het profvoetbal te verdienen.

Reageren!

We leren je graag kennen! Solliciteren kan door een filmpje van maximaal 2 minuten van jezelf te schieten in de directe omgeving van FC Volendam. Hierin vertel je wie je bent, hoe groot jouw passie voor voetbal is, waarom jij het verschil gaat maken voor de toekomst van de Jupiler League en waar je ambities in je loopbaan liggen. Hierbij voeg je jouw CV en de link naar je profiel op LinkedIn.

De beste kandidaat start bij voorkeur zo snel mogelijk.

Stuur jouw sollicitatie in via http://werkenindejupilerleague.nl/commercial-promotional-officer-voor-fc-volendam/.

Vragen kunnen gesteld worden aan Maarten van den Broek, Manager Marketing & PR Jupiler League, <maarten.vandenbroek@jupilerleague.nl>. Wil je specifieke vragen stellen aan FC Volendam, dan kun je Martijn Mollema, Commercieel Manager FC Volendam, berichten via <martijn.molleman@fcvolendam.org>.