Goals zien? Kom kijken naar Jong AZ!

Als voetballiefhebber wil je natuurlijk het liefst veel goals zien. Een tip: ga eens kijken bij een wedstrijd van Jong AZ! De ploeg scoort namelijk veel en makkelijk, maar krijgt ook een hoop goals tegen!

De wedstrijd van afgelopen maandag tegen Jong Ajax (Jong AZ won met 4-2) is wat dat betreft een goed voorbeeld. De ploeg scoort vrij vaak, 22 goals tot nu toe dit seizoen in de Jupiler League (slechts zeven ploegen scoorden meer), maar krijgt ook altijd goals tegen. De nul houden lukte nog niet en inmiddels heeft Jong AZ al 26 tegendoelpunten. Hiermee is de Alkmaarse defensie (samen met die van FC Dordrecht en Almere City) de meest kwetsbare in de competitie.

Voor de AZ fans is het te hopen dat hun club de komende tijd dus vooral meer scoort dan goals tegen krijgt. Iemand die een cruciale rol hierbij kan spelen is Fred Friday. Friday maakte in zijn zes Jupiler League-wedstrijden zeven doelpunten. Gemiddeld slaat Friday elke 77 minuten toe, bij geen enkele speler ( die dit seizoen minimaal 90 minuten in actie kwam) is de effectiviteit zo hoog.