De Graafschap bewaart beste tot het laatst

Of het toeval is dat Duitsland op steenworp afstand van Doetinchem ligt of niet, in ieder geval staat vast dat De Graafschap vaak scoort in de slotfase van wedstrijden.

Afgelopen weekend wonnen de Superboeren uit bij Helmond Sport. Beide goals vielen in de tweede helft en dat is iets wat dit seizoen veel vaker voorkomt. Van de dertien doelpunten die De Graafschap tot nu toe maakte vielen er elf in de tweede helft. Dit is qua percentage het hoogst van alle ploegen in de Jupiler League. Qua absolute cijfers scoort Fortuna Sittard vaker na de rust (13 keer).

Opta rekende uit dat De Graafschap het scoren zelfs vaak echt bewaart tot het einde van de wedstrijd. Want wat blijkt: van de elf goals die de ploeg produceerde in een tweede helft , vielen er zes in het laatste kwartier van de wedstrijd! Twee keer leverden die goals ook daadwerkelijk een ander resultaat op (2x een gelijkspel), drie keer werd een huidige voorsprong vergroot en slechts eenmaal was er alleen sprake van een aansluitingstreffer.

Komend weekend speelt de Graafschap tegen Go Ahead Eagles. Een tip voor de Eagles: let op Mark Diemers en Anthony van den Hurk! Want juist dit waren de twee spelers die verantwoordelijk waren voor alle zes die goals in de laatste 15 minuten (Elk drie keer).