Hamdaoui en Novakovich doen Osman vergeten

‘Hoe moeten we nu verder?!’. Veel Telstar-supporters zullen met die vraag in het achterhoofd onrustige nachten gehad hebben vanaf het moment dat sterspeler Mohammed Osman de club verliet voor een nieuw avontuur in de Eredivisie bij Heracles. Maar inmiddels kunnen de Telstar-fans weer meer dan prima slapen, want nu zijn er Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui!

Een dikke maand geleden maakte Mohammed Osman bekend dat hij Telstar ging verlaten voor een nieuwe avontuur in de Eredivisie. Tot op dat moment was hij de absolute uitblinker bij zijn club met zeven goals en acht assists. Telstar stond op dat moment zelfs op plek vier in de Jupiler League. En eigenlijk dacht alles en iedereen op dat moment: met het vertrek van Osman zal het toch wel gedaan zijn met het verrassende succes van Telstar.

Niets bleek minder waar, want inmiddels staat de ploeg nog steeds ‘gewoon’ op plek vier. Dit komt mede dankzij het duo Hamdaoui -Novakovich. Sinds het vertrek van Osman scoorde Telstar veertien keer in de competitie. Bij maar liefst negen van die goals was Mohamed Hamdaoui direct betrokken via vijf doelpunten en vier assists. Er was geen enkele andere speler in de Jupiler League die hem dat in de periode nadeed. Ook Novakovich zat sindsdien niet stil, hij gaf één assist en scoorde vier keer. En: drie van die vier goals werden voorbereid door…Mohamed Hamdaoui.

Kortom, een nieuw koningskoppel lijkt geboren en ondanks dat Telstar in de strijd om periodetitel drie nog vijf ploegen boven zich heeft staan (FC Dordrecht, FC Volendam, De Graafschap, Jong Ajax en FC Emmen) kan je met de topvorm van dit duo niet uitsluiten dat de ploeg zich alsnog nog gaat mengen in de titelstrijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *