Brabantse en Limburgse clubs: Alaaf & Kicking

Carnaval vindt komend weekend plaats en met name de fans van de zuidelijk gelegen clubs zullen zich behalve een speelronde in de Jupiler League ook opmaken voor de nodige polonaises. Uit de statistieken van Opta blijkt dat de Helmond Sport-supporters wellicht hun polonaise al in het stadion kunnen beginnen. De cijfers van Helmond Sport tijdens het carnavalsweekend zijn namelijk prima!

Er is geen enkele Jupiler League club die tijdens de carnavalsperiode in dit decennium meer duels won dan Helmond Sport. Vier keer won Helmond en ook Jong PSV en FC Den Bosch doen het prima met drie overwinningen. Voor de fans van RKC Waalwijk en MVV Maastricht zijn de vooruitzichten helaas minder gunstig. RKC won vanaf 2010 slechts één keer tijdens Carnaval en de club uit Maastricht verloor de laatste drie duels in dit weekend.

Scoren tijdens Carnaval

Behalve winnen gaat het ook scorend goed met Helmond Sport tijdens deze periode. Sinds 2010 scoorde Helmond Sport 15 keer tijdens de Carnaval-speelronde. Alleen FC Emmen (18 goals) en Telstar (17 goals) scoorden vaker. Ook FC Oss en Fortuna staan in de top tien, deze ploegen kwamen allebei elf keer tot scoren. Ook hier weer mindere cijfers voor RKC en MVV. De Waalwijkers scoorden slechts vier keer vanaf 2010 en MVV wist de laatste drie jaar met Carnaval slechts één doelpunt te maken terwijl ze er maar liefst elf tegen kregen.

Punten tijdens Carnaval

En ook qua punten belooft het een mooi weekend te worden in Helmond. Geen enkele andere ploeg pakte sinds 2010 meer Jupiler League punten tijdens Carnaval dan Helmond Sport (14 punten). Ook FC Den Bosch doet het goed met tien punten en ook hier is de situatie voor RKC weinig hoopgevend: de ploeg pakte slechts drie punten tijdens Carnaval in de periode vanaf 2010.

Bij FC Eindhoven zou het op basis van de Carnaval-statistieken dit weekend alle kanten op kunnen gaan: de ploeg kreeg de laatste vijf jaar telkens minimaal één goal tegen tijdens de Carnaval speelronde, maar van die vijf wedstrijden werd er ook maar één verloren (naast twee keer winst en twee keer gelijk).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *