Het succes van Osman bij Telstar in cijfers

Succes als voetbalclub gaat hand in hand met het vertrek van dragende spelers. Het is een gegeven waar eigenlijk elke club in Nederland mee te maken heeft. Zo ook Telstar wat deze week Mohammed Osman zag vertrekken naar Heracles Almelo.

Dat Telstar op dit moment succesvol is blijkt wel uit de cijfers van dit seizoen in de Jupiler League. De ploeg won al elf keer en daarmee heeft men inmiddels al één keer vaker gewonnen dan het gehele vorige seizoen. De cijfers van Opta laten zelfs zien dat over de laatste zes speelrondes Telstar de enige ploeg is die geen duel verloor (vier gewonnen, twee gelijk) en tevens het minste aantal tegengoals kreeg (vier stuks). Stiekem begint het woord ‘Eredivisie’ dan ook steeds vaker te vallen in het clubhuis.

Maar of Telstar de ijzersterke reeks na het vertrek van Osman kan doorzetten zal nog moeten blijken. Wat wel duidelijk is, is zijn waarde voor de club dit seizoen. Mohammed Osman was namelijk direct betrokken bij zo’n beetje een derde van de Telstar-goals (15 van de 42). Van die vijftien goals gaf hij acht keer een assist en zeven keer scoorde hij zelf.

Zoals te zien op de foto zijn er slechts vijf spelers in de Jupiler League die dit seizoen vaker bij goals betrokken waren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *