‘Het is niet over totdat vrouwe Fortuna zingt’

Drie doelpunten maken in het laatste half uur van de wedstrijd. Fortuna Sittard deed het afgelopen maandagavond in de gewonnen uitwedstrijd (2-3) tegen Jong PSV. Toeval ? Nee, want, zo blijkt uit de statistieken van Opta: scoren in het laatste half uur is dit seizoen één van de sterke punten van Fortuna!

De Limburgers scoorden tot nu toe al twintig goals in het laatste half uur van een wedstrijd en er is geen enkele ploeg in de Jupiler League die ze dat nadoet. Daar komt nog bij dat Fortuna Sittard in dat laatste half uur defensief de boel ook op orde heeft. Slechts vijf tegentreffers incasseerde de ploeg dit seizoen in de laatste dertig minuten van een wedstrijd. Alleen RKC doet het defensief beter met 4 tegengoals na minuut 60.

Stefan Askovski is de meest scorende Fortuna speler als het gaat om het laatste half uur: al zes keer scoorde hij. Ook Vidigal (vier goals) , Stokkers en Dammers (allebei drie goals) dragen een essentiële steen bij.

Nóg een bijkomend voordeel van het sterke Fortuna-slot-van de wedstijd: het levert de ploeg ook concreet punten op. Inmiddels pakten de Limburgers al acht punten door hun doelpunten na minuut zestig. Alleen N.E.C. (10 punten) en FC Eindhoven (9 punten) deden dat beter. Daarnaast is Fortuna Sittard de enige club die nog geen enkel punt verloor door doelpunten tegen in het laatste half uur.