Jonge talenten FC Oss winnen NK Youngstars

Honderd jeugdige finalisten van de tien clubs uit de Jupiler League streden gistermiddag om het NK Youngstars op de KNVB Campus in Zeist. Het team van FC Oss bleek uiteindelijk de sterkste gevolgd door Almere City FC en RKC Waalwijk. Uiteraard werd er gespeeld om prijzen en de hoogste eer maar plezier was natuurlijk het belangrijkste ingrediënt van de middag.

Tijdens het NK Youngstars namen de honderd finalisten bezit van het splinternieuwe kunstgrasveld op de KNVB Campus in Zeist. Hier gingen zij de sportieve strijd aan op spelen als: sprinten, paaltjesvoetbal in opblaasbaar veld, schotkracht, pannavelden 3-in-1, voetbalkanon met opblaasbaar doel, slalomparcours, obstakel-RUN-parcours, soccerwall en partijspel in opblaasbaar veld. Deze spelonderdelen stodnen op ook het programma tijdens de tien voorrondes van GreenFields Youngstars on Tour de afgelopen twee maanden. Tijdens het NK waren er bovendien twee nieuwe spelonderdelen toegevoegd: gatendoek schieten met teams en smartgoals.

Na de teamprestaties waren er ook nog individuele winnaars met op de 1e plek Keano Rouwette van MVV-Maastricht (die ook nog de penaltybokaal wist te winnen), gevolgd door Emin Alisic van FC Dordrecht en Tim Tuijp van FC Volendam. Deze drie mannen kregen uit handen van FC Utrecht speler Ramon Leeuwin een mooie beker. Maar uiteindelijk waren er natuurlijk alleen maar winnaars op deze dag. En kregen ze alle 100 uit handen van dezelfde Leeuwin een mooie medaille uitgereikt kregen.

Moe maar voldaan keerden de 100 kinderen van FC Emmen, Almere City FC, RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Oss, Helmond Sport, FC Dordrecht, MVV Maastricht, FC Volendam en Telstar begin van de avond weer huiswaarts.