Jupiler League-Thriller 2017-2018 nadert climax

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat de Jupiler League dit seizoen pas in de allerlaatste speelronde beslist wordt en zo spannend is de strijd om het kampioenschap al jaren niet meer geweest.

Voor een stukje spanning en sensatie in het leven zou je bijvoorbeeld een enge film kunnen kijken, een pretpark op kunnen zoeken met flink wat spectaculaire achtbanen of een bungeejump kunnen maken. Wat ook prima volstaat is het volgen van de Jupiler League seizoen 2017/2018. Spannender dan dit seizoen lijkt het namelijk niet te kunnen worden.

Met nog slechts drie speelronden te gaan staat Fortuna Sittard bovenaan met 69 punten, maar zowel Jong Ajax als N.E.C. staan op slechts twee punten achterstand. Daar komt nog bij dat die twee clubs hun onderlinge duel van vorige week vrijdag nog moeten gaan overspelen en dus Fortuna voorbij kunnen gaan. Een climax als deze is al een tijdje geleden.

Vorig seizoen had VVV-Venlo met nog drie speelronden te gaan de titel al lang en breed binnen. De voorsprong op Jong Ajax was toen al negentien punten, terwijl SC Cambuur volgde op 21 punten. In het seizoen 2015/2016 wist Sparta kampioen te worden in ronde 34 van de 36 en liet het VVV definitief achter zich en het seizoen daarvoor in 2014/2015 werd N.E.C. zes wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Iets spannender was het in 2013/2014 toen Willem II in ronde 37 (van de 38) kampioen werd. Het spannendst was het dit decennium in 2012/2013 toen FC Volendam met nog één speelronde te gaan bovenaan stond met 60 punten, maar op de laatste speeldag met 3-1 verloor van Go Ahead Eagles waardoor SC Cambuur uiteindelijk kampioen werd.

Wie zou er dit jaar met de Jupiler League-titel vandoor gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *