Lisandro Semedo verkozen tot Beste Speler van de Jupiler League

Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo is verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. De Portugees kreeg meer stemmen dan andere smaakmakers als Arnaut Groeneveld (N.E.C.) en Mark Diemers (De Graafschap). Hij is niet de enige Fortuna-speler die in de prijzen viel, want ook ploeggenoot Perr Schuurs krijgt een Gouden Stier overhandigd. Hij werd verkozen tot Beste Talent van het seizoen. De overige stieren gaan naar Mike Snoei (Beste Coach) en Mart Lieder (Topscorer).

Semedo was in het afgelopen jaar een zeer belangrijke schakel in de Limburgse formatie. Met vijftien doelpunten en vijftien assists had hij een groot aandeel in de promotie die Fortuna Sittard op de slotdag van de competitie wist af te dwingen. In de strijd om de titel ‘Beste Speler van het seizoen’ wist hij Arnaut Groeneveld (N.E.C.), Mark Diemers, Tarik Tissoudali (beiden De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) achter zich te houden. Zowel de fans als de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League brachten hun stem uit op één van de genomineerden.

Perr Schuurs werd uitgeroepen tot beste talent van het seizoen. Hij kreeg de meeste stemmen van de aanvoerders en coaches in de Jupiler League en bekroont daarmee een uitstekend seizoen bij Fortuna Sittard. Daarbovenop verdiende de verdediger een transfer naar Ajax.

FC Eindhoven-aanvaller Mart Lieder zal de Gouden Stier voor Topscorer in ontvangst nemen. Hij wist in het afgelopen seizoen liefst 30 doelpunten achter zijn naam te zetten. Daarmee eindigde hij ver voor op nummer twee Andrija Novakovich (Telstar) die 19 treffers wist te produceren.

De beste coach van het seizoen is in tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen niet afkomstig van de kampioen. Mike Snoei van Telstar mag dit jaar namelijk deze eretitel op zijn conto schrijven. De 54-jarige oefenmeester loodste de ploeg uit Velsen-Zuid naar een knappe zesde plek en dwong daarmee een plekje in de Play-Offs af.

De Gouden Stier uitreiking

Zaterdag 12 mei aanstaande zal de Gouden Stier-uitreiking plaatsvinden. Voorafgaand de Wedstrijd van de Toekomst zullen alle Gouden Stier-winnaars hun prijs in ontvangst nemen. Tijdens deze wedstrijd zullen er nieuwe spelregels worden getest. Daarnaast zal FOX Sports experimenteren met nieuwe camera-en audiotechnieken om de wedstrijdbeleving intenser te maken. De Gouden Stier-uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie en hoofdsponsor Jupiler. De prijs is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie beste speler.

 

Jupiler League-teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen eveneens een Gouden Stier. Klik op de link hieronder voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *