Nieuws

Zijn betere tijden in aantocht voor FC Volendam?

  • 10 November 2017 om 11:50
Een wedstrijd winnen: het was FC Volendam dit seizoen nog niet gelukt. Afgelopen weekend lukte het zowaar weer eens. De ploeg won thuis van Jong PSV.

Daarmee kwam er een einde aan een periode van 215 dagen zonder overwinning in de Jupiler League. Die laatste overwinning was er op 28 april, toen won FC Volendam met 3-1 van MVV. Daarna volgde een dus karige periode waarin in dit seizoen pas vier punten werden behaald: voor FC Volendam de slechtste seizoensstart van deze eeuw.

Toch blijkt uit de cijfers van Opta dat de eerstvolgende wedstrijd ook zomaar weer een zege zou kunnen gaan opleveren voor de Volendammers. Op vrijdag 17 november gaat de ploeg namelijk op bezoek bij FC Den Bosch en dat is nou net de ploeg waartegen Volendam de laatste drie seizoenen ongeslagen is gebleven (4 keer winst, 2 keer gelijk). Sterker nog: de laatste drie seizoenen was er geen enkele club waar FC Volendam meer tegen scoorde dan tegen Den Bosch. Maar liefst 16 doelpunten kregen de Bosschenaren tegen van Volendam.

FC Volendam mag op basis van deze cijfers dus best hopen op een mooi resultaat en met drie punten tegen Den Bosch zouden de Volendammers de onderste plek in de Jupiler League kunnen verlaten.

Meer Nieuws

SC Cambuur en het Sipke Hulshoff-effect

Opta Facts

Voorspel & Win een officiële Derbystar

Voorspel & Win

Simon Kelder benoemd in RvC CED

Persbericht