Oliseh evenaart Van Marwijk in Sittard

Fortuna Sittard is zich onder Sunday Oliseh langzaam aan het oprichten. De Limburgers halen zelfs het hoogste puntengemiddelde sinds 1980 onder een trainer die de ploeg minimaal twintig duels onder zijn hoede heeft.

Voor het eerst sinds seizoen 1998/99 wonnen de Limburgers vijf thuisduels op rij, waarmee Oliseh de prestatie van Bert van Marwijk evenaart. Kanttekening is wel dat Van Marwijk die reeks in de Eredivisie neerzette. In dat seizoen waren de Limburgers overigens ook twee keer te sterk voor Ajax, waar Oliseh destijds beide duels meespeelde.

De overwinning op FC Dordrecht (5-1) brengt Fortuna Sittard aan kop van de Jupiler League. Op 7 februari 2014 werd voor het laatste een marge van minimaal vier bereikt in een officieel duel, toen Telstar met 5-0 werd verslagen.

Na twintig wedstrijden in dienst bij Fortuna Sittard heeft Oliseh het hoogste puntengemiddelde (1,65 per duel) én winstpercentage (45 procent) van alle trainers die de club sinds 1980 minimaal voor een soortgelijke periode onder hun hoede hadden, becijferde Opta Sports. De zeventiende plek op de ranglijst van vorig seizoen lijkt op deze voet moeiteloos te worden overtroffen.