RKC Waalwijk middenvelder Nikki Baggerman

RKC Waalwijk bungelt dit seizoen rond in de onderste regionen van de Jupiler League. De resultaten vallen wellicht een beetje tegen in Waalwijk, toch zijn er ook een aantal lichtpuntjes bij de Brabanders. Eén van de lichtpunten dit seizoen is middenvelder Nikki Baggerman, onze Speler Uitgelicht.

Op 17 oktober 1997 kwam er een nieuw voetbaltalent ter wereld. Zijn naam is Nikki Baggerman. Hij groeide op in Den Haag en daar werd ook zijn voetbaltalent op jonge leeftijd ontdekt. Het is niet gek dat Baggerman een aardig balletje kon trappen, want vader Wim Baggerman voetbalde zelf ook op goed niveau en inmiddels is hij trainer van V.V. Haagse Hout.

‘De zoon van’ kwam in de jeugd van ADO Den Haag terecht. Hij doorliep bijna de gehele jeugdopleiding. Van een debuut in het eerste elftal kwam het niet, want de middenvelder vertrok in 2016 bij de club uit de hofstad. Even leek het erop dat hij nog voor zijn twintigste het buitenland zou gaan. Er lag namelijk een uitnodiging voor een stageperiode bij West Bromwich Albion in de brievenbus. Baggerman werkte de stage af, maar hij tekende geen contract bij de Premier League-club. In plaats daarvan bleef hij in Nederland en vertrok hij naar de Jupiler League om te spelen voor RKC Waalwijk.

Snelle ontwikkeling

In eerste instantie kwam de Hagenaar te spelen in het jeugdteam van de Waalwijkers. Hij maakte echter een uitstekende indruk op de technische staf van het eerste elftal dat destijds onder leiding was van Peter van den Berg. Daarom werd het jonge talent in de voorbereiding van het seizoen 2016/2017 al overgeheveld naar de A-selectie van RKC. Daarnaast kreeg hij ook een tweejarig-contract aangeboden.

Het ging Baggerman voor de wind en de keuze voor RKC Waalwijk bleek al snel de juiste te zijn. Hij ontwikkelde zich razendsnel en toenmalig hoofdcoach Van den Berg liet hem debuteren in het eerste elftal. Op 20 september 2016 mocht hij opdraven in de bekerwedstrijd tegen EVV. Hij speelde een kwartier mee met de Waalwijkse hoofdmacht, maar dat smaakte naar meer. Het was namelijk het begin van zijn carrière in het betaald voetbal. Na zijn debuut in de beker volgde ook snel minuten in de competitie. Hij kwam daarna namelijk nog twee keer uit voor de A-selectie.

Multifunctioneel

Baggerman bleek al snel over meerdere talenten te beschikken. Je kan stellen dat hij zich al vroeg heeft gevormd tot publiekslieveling of je kan stellen dat hij een behoorlijk commercieel praatje in huis heeft. Jaarlijks is er een moment dat de spelers van het eerste elftal een belronde doen om seizoenkaarten te verkopen. Samen met twaalf teamgenoten mocht de middenvelder proberen om mensen te overtuigen een seizoenkaart aan te schaffen. Van alle dertien spelers die meededen aan dit initiatief was het Baggerman die de meeste seizoenkaarten wist te verkopen. Een vroege publiekslieveling of een verborgen commercieel talent dus.
Doorbraak in de Jupiler League

Vorig seizoen kwam Baggerman voor het eerst bij het eerste elftal van RKC Waalwijk. Het betekende zijn eerste wedstrijden op Jupiler League-niveau. Daarom is het niet gek dat hij niet verder kwam dan drie wedstrijden. Dit seizoen is echter compleet anders. Het seizoen 2017-2018 kan je omschrijven als het seizoen van de doorbraak van het talent. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een vaste lid van de selectie. Hij speelde dit seizoen al in 23 wedstrijden mee in de Jupiler League en hij staat geregeld in de basis. In raptempo is Baggerman behoorlijk zijn naam aan het vestigen en de vraag is nu hoe ver het talent het kan schoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *