SC Cambuur aanvaller Jergé Hoefdraad

Het lijkt wel of Jergé Hoefdraad aan zijn 2e jeugd is begonnen. In zijn 2e seizoen in Friese dienst is de 30 jarige aanvaller bezig aan een zeer sterk seizoen en speelt als in zijn jonge jaren en is een plaag voor bijna alle verdedigers uit de Jupiler League. Hij heeft tot nu toe in alle wedstijden meegedaan, 12 assists gegeven en ook al vier maal doel getroffen.

Debuut

Op 17 juli 1986 werd Jergé Hoefdraad in Amsterdam geboren. Bij de amateurs van FC Abcoude leerde hij de beginselen van het voetbalspel. Het was al snel duidelijk dat hij een aardig talent was, want op tienjarige leeftijd vroeg AFC Ajax hem om zich aan te sluiten bij de beroemde jeugdopleiding. Hij speelde in totaal acht seizoenen bij de Amsterdammers en verkaste toen naar Waalwijk om voor RKC te gaan spelen. Daar maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 10 augustus 2007 in het uitduel tegen FC Omniworld dat in 2-2 eindigde. Twee seizoenen later ging de kleinen aanvaller weer dichter bij huis spelen; FC Omniworld werd zijn nieuwe werkgever. Daar werd hij vaste basisspeler en speelde er twee seizoenen. Velsen werd zijn nieuwe standplaats en de Witte Leeuwen zijn nieuwe club. Bij Telstar kende hij goede jaren. Toch keerde hij na twee jaar terug bij zijn oude liefde Almere City FC (het voormalige FC Omniworld). Twee seizoenen later stond SC Cambuur voor de deur die op dat moment in de Eredivisie speelde.

Noodlot

Nog maar net nadat hij zijn contract tekende voor de Friezen sloeg het noodlot toe. In zijn laatste maanden in Almere scheurde hij zijn achillespees finaal af. Een hele lange revalidatie van acht maanden volgde. “Ik heb tegenslagen gehad, moeilijke momenten ook. Dan dacht ik: ‘Zou ik misschien moeten stoppen? Maar uiteindelijk wil je niet opgeven, wil je knokken waarin Hoefdraad maar één doel voor ogen had fit worden en zodoende eindelijk te kunnen debuteren voor zijn nieuwe club. Op 31 januari 2016 was het dan eindelijk zover en mocht hij uitgerekend tegen aartsrivaal SC Heerenveen invallen om zijn officiële debuut te maken.

Sterk seizoen

Dit seizoen is Hoefdraad helemaal fit en laat hij wekelijks zien het spelletje nog lang niet verleerd te zijn en is hij één van de sterkhouders in de equipe van Sipke Hulshoff. Na een teleurstellende start van het seizoen waarin trainer Rob Maas werd ontslagen heeft SC Cambuur de weg omhoog weer helemaal gevonden en is het duidelijk dat er met de Friezen serieus rekening moete worden gehouden in de Play-Offs, want het kampioenschap lijkt niet meer haalbaar. Met de Hoefdraad in deze vorm kunnen er de komende maanden nog hele mooie dingen in de hoofdstad van Friesland gaan gebeuren.