SC Cambuur en het Sipke Hulshoff-effect

Bij zo’n beetje elke voetbalclub is het balen en vooral paniek als de trainer door een schorsing vanaf de tribune moet toekijken. Bij SC Cambuur is dit niet aan de orde, want daar heeft men altijd nog Sipke Hulshoff!

Hulshoff lijkt een soort magisch effect te hebben op de ploeg, zo blijkt uit de cijfers van Opta. Vorig seizoen werd hij na het ontslag van Rob Maas na speelronde 10 benoemd tot interim-trainer en in de periode die daarna volgde pakte alleen de uiteindelijke kampioen VVV meer punten in de Jupiler League dan SC Cambuur (62 punten VVV, Cambuur 60).

Afgelopen vrijdag mocht Hulshoff wederom een keer vervangend trainer zijn bij de Friezen, omdat Marinus Dijkhuizen geschorst was. En ondanks dat Cambuur al zeven duels niet meer had gewonnen (3x gelijk, 4x verloren) en ondanks dat de tegenstander topclub Fortuna Sittard was, flikte Sipke Hulshoff het weer! Cambuur won met 1-0 van Fortuna. Extra opvallend was dat Cambuur won (en ook geen tegengoals kreeg) ondanks een relatief vroege rode kaart. Detail: Fortuna Sittard is de meest scorende ploeg dit seizoen in de Jupiler League met 30 goals.

Komende vrijdag mag SC Cambuur thuis spelen tegen FC Den Bosch. En laat dat nou net de club zijn die Cambuur onder leiding van Sipke Hulshoff, de laatste thuisnederlaag toebracht (10 maart 2017: 0-1). Gelukkig voor SC Cambuur is Marinus Dijkhuizen er dan gewoon weer bij.