Silverster van der Water: Almere City’s grootste vuurwapen

Maar liefst vijf van de laatste zes wedstrijden werden door Almere City verloren. Aan de vorm van buitenspeler Silvester van der Water ligt het in ieder geval niet, zo blijkt uit de statistieken van Opta. Van der Water behoort namelijk tot de grote uitblinkers in de Jupiler League.

Waar Van der Water de afgelopen twee seizoenen nog invaller was kreeg hij in september eindelijk een keer een basisplaats in de ploeg van trainer Jack de Gier. Sinds die basisplek was de buitenspeler inmiddels betrokken bij twaalf doelpunten. Negen daarvan scoorde hij zelf en verder gaf hij nog drie assists. Daarmee is hij de meest productieve speler van Almere City (Arsenio Valpoort volgt met zeven goals en drie assists) en, zoals te zien in het overzicht hieronder, zijn er slechts twee spelers in de Jupiler League die sinds de eerste basisplaats van Van der Water vaker scoorden: Enzo Stroo van FC Volendam en Mart Lieder van FC Eindhoven.

Wellicht weet Almere City zich komende maandag tegen Telstar te herpakken. Van der Water zou hierbij zomaar een grote rol kunnen vervullen, want ondanks de vijf nederlagen in zes wedstrijden van zijn club wist hij de afgelopen drie duels, als enige, wel te scoren. Wat dat betreft had hij vorig seizoen al een mooie generale repetitie. In de speelminuten die Van der Water toen maakte tegen Telstar scoorde hij én won Almere City met 6-3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *