Spektakel lijkt gegarandeerd bij De Graafschap – N.E.C.

De Graafschap speelt vrijdagavond thuis tegen N.E.C. en het belooft een topwedstrijd te worden.Natuurlijk heeft dit te maken met de prima posities waarin beide clubs op dit moment staan in de Jupiler League: N.E.C. staat eerste, De Graafschap vijfde. Maar, zo blijkt uit de cijfers van Opta, deze twee ploegen zijn ook dé ploegen in vorm. Beide teams hebben de laatste acht competitiewedstrijden niet verloren.

De Graafschap won vier van de laatste acht duels en speelde er vier gelijk. N.E.C. won er zes en speelde twee keer gelijk.

Wat opvalt is hoe sterk De Graafschap dit seizoen verdedigend is. De ploeg kreeg tot nu toe de minste tegengoals (9) en hield zes keer de nul (het vaaktst van alle clubs). En mede dankzij de geringe hoeveelheid tegengoals heeft De Graafschap op dit moment zelfs een beter doelsaldo dan koploper N.E.C. (+ 13 De Graafschap, +12 N.E.C.). Alleen Fortuna Sittard doet het met een doelsaldo van +16 beter. Maar afgaande op de laatste wedstrijd van De Graafschap lijkt het erop dat de Superboeren van plan zijn om een nog beter doelsaldo te gaan krijgen. Jong Ajax werd met 0-5 geklopt. Een grotere uitzege in de Jupiler League boekte De Graafschap nog nooit!

De meest waardevolle speler bij De Graafschap dit seizoen is Mark Diemers met drie goals en zes assists. Het toeval wil dat de enige speler die meer assists gaf dit seizoen, Arnaut Groeneveld, speelt bij tegenstander van dit weekend, N.E.C.. De buitenspeler van de Nijmegenaren gaf al negen assists. Toch hoeft N.E.C. niet alleen te hopen op een bevlieging van Groeneveld, ook Ferdi Kadioglu is in vorm: hij gaf namelijk vijf assists in zijn laatste zes competitiewedstrijden.

Voorspel wie deze wedstrijd wint in ‘Voorspel & Win’ en maak kans op een officiële Derbystar Jupiler League Wedstrijdbal.