Tarik Tissoudali verkozen tot Beste Speler 4e periode

De fans van de Jupiler League hebben Tarik Tissoudali van De Graafschap verkozen tot Beste Speler van de 4e periode. Hij is daarmee de derde speler in de clubgeschiedenis die in deze categorie een Bronzen Stier ontvang. Hij volgt tevens zijn ploeggenoot Mark Diemers op, die de prijs in de vorige periode in ontvangt mocht nemen.

 

Tissoudali was een belangrijke schakel in de geoliede machine van trainer Henk de Jong. In de vierde periode speelde De Graafschap tot op de laatste speeldag mee om de periodetitel en daarbij was hij één van de grote mannen. De aanvaller scoorde liefst vijf keer in de laatste negen wedstrijden.

Voor de categorie van Beste Speler hebben de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League een voorselectie gemaakt. De supporters gaven de afgelopen week de beslissende stem aan Tarik Tissoudali. Daarmee bleef hij de drie andere genomineerden Andrija Novakovich (Telstar), Mart Lieder (FC Eindhoven) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard) voor. (Namen staan in alfabetische volgorde) 

Tweede keer op rij voor De Graafschap 

In de 3e periode van dit seizoen was teamgenoot Mark Diemers de grote man van De Graafschap. Hij werd destijds verkozen tot Beste Speler. Nu is het dus teamgenoot Tissoudali die zorgt voor een feestje in Doetinchem. Een feestje dat voor de negende keer in de clubhistorie gevierd kan worden, want het is de negende Bronzen Stier een De Graafschap-tintje heeft. Tweemaal won de club de prijs zelf als periodekampioen, tweemaal voor de Beste Trainer (Darije Kalezic en Pieter Huistra), tweemaal voor de Beste Speler (Anco Jansen en Mark Diemers), eenmaal voor het Beste Talent (Dean Koolhof) en eenmaal voor de Topscorer (Anco Jansen).

Mart Lieder, Nikolai Laursen en Claudio Braga vallen ook in de prijzen

De topscorer van de vierde periode is Mart Lieder. Met 10 doelpunten ligt zijn productie verreweg het hoogste van alle spelers. Vanaf het begin van dit seizoen laat Lieder al zien een ware doelpuntenmachine te zijn en dat onderstreepte hij nog maar eens in de afgelopen periode.

Ook het Beste Talent van de vierde periode is bekend. Nikolai Laursen van Jong PSV zal deze Bronzen Stier in ontvangst mogen nemen. De Deen was in de afgelopen periode niet te stoppen en liet met goede acties dat hij over enorm veel talent beschikt.

Promovendus Fortuna Sittard levert de Beste Trainer van de 4e periode. De Portugese oefenmeester Claudio Braga staat sinds februari samen met Kevin Hofland aan het roer bij de club uit Sittard. Telstar-thuis (1-1) was zijn eerste wedstrijd en sindsdien verloren de Limburgers geen enkele wedstrijd meer. Daarbovenop loodste hij Fortuna Sittard naar de Eredivisie en daarom is hij met overmacht gekozen tot Beste Trainer van de 4e periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *