Telstar aanvaller Fabian Serrarens

Fabian Serrarens is al zes seizoenen in de Jupiler League actief. Na 2 seizoenen Telstar en daarvoor 4 jaar Almere City FC staat de teller inmiddels op al ruim 150 wedstrijden. De aanvaller die de laatste weken in uitstekende vorm verkeerd middels twee uitverkiezingen in de afgelopen drie weken in het Elftal van de Week schijnt in de belangstelling van De Graafschap te staan. Doordat hij een aflopend contract heeft bij de club uit Velsen-Zuid zou dit voor de 26 jarige een mooie vervolgstap in zijn carrière zijn.

Almere City FC

Fabian Serrarens werd geboren op 9 februari 1991 in Amsterdam. SC Voorland werd zijn eerst club, en vervolgens kwam hij uit voor FC Utrecht, Telstar, Zeeburgia, AFC Ajax en NAC Breda. In 2011 trok Almere City hem aan waar hij ook zijn debuut maakte in het betaalde voetbal, en wel op 5 augustus 2011 in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht (3-2 verlies). In zijn 1e seizoen kwam hij tot 23 wedstrijden en 6 treffers. Het seizoen daarna werd hij vaste basisspeler en speelde hij 31 wedstrijden en scoorde daarin 9 keer. Ook in zijn 3e seizoen kwam hij tot een acceptabel aantal van 25 wedstrijden en 3 doelpunten. Maar opeens verdween Serrarens uit de basiself en mocht hij op de bank plaatsnemen en later zelfs op de tribune. Hij werkte daarna zijn wedstrijden af bij het beloftenteam. Als er door TjerkstraMedia gevraagd wordt wat de reden hiervoor was blijkt Serrarens dat ook niet te weten. “De band (met de trainer) was geweldig en daarom tekende ik ook bij, maar wat er daarna gebeurde weet ik niet. Als ik slecht had gespeeld dat had ik dat eerlijk toegegeven, maar dat was niet het geval. De prestaties van het team en van mij waren redelijk tot goed. Ik vind het jammer dat het zo gelopen is.” 

Telstar

Toen Telstar in zomer van 2015 op de deur klopte en hij na een gesprek met trainer Michel Vonk het juiste gevoel kreeg was de overgang een feit. “Ik had ook kunnen kiezen voor iets grotere clubs als FC Emmen en FC Den Bosch maar bij Telstar kreeg ik een bepaald gevoel. Ik ben blij dat ik bij Telstar weer wedstrijden op niveau mag spelen, (wedstrijd)fit wordt en mag werken aan mijn constantheid. Hier krijg ik de ruimte om weer terug te keren op mijn oude niveau. Ik kan weer vooruitkijken.” (bron TjerkstraMedia). Ook Telstar was destijds blij om Serrarens in te kunnen lijven, op de website van de club liet trainer Vonk erg blij te zijn met de komst van Fabian. “Met zijn talent, maar ook ervaring, is hij een mooie aanwinst voor de spelersgroep”. Vorig seizoen liet Serrarens zien van waarde te zijn voor de Witte Leeuwen in 34 optreden wist hij zevenmaal het net te vinden en ook dit seizoen met 31 doelpunten en acht treffers heeft hij zijn waarde bewezen. 

De Graafschap

Het seizoen voor Serrarens zit er met Telstar al op, en met een aflopend contract moet hij naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe club. En die club zou wellicht De Graafschap kunnen zijn. De Doetinchemmers schijnen interesse te hebben, en met zijn type spel zou hij prima passen bij de Superboeren. Het zou dus zomaar kunnen dat hij voor het zevende seizoen op rij te bewonderen zal zijn in de Jupiler League.